کنترل هوشمند آبیاری قطره ای، قابلیت خودکار کردن این سیستم می باشد که در این سال های اخیر، در اراضی تحت پوشش آبیاری قطره ای، به آن توجه بیشتری شده است.


خودکار کردن سیستم آبیاری قطره ای  ممکن است در قسمت فیلترها و باز و بسته کردن شیرهای برقی باشد و یا ممکن است این عمل با یک سیستم دیجیتال هوشمند صورت گیرد.

آبیاری از راه دور

در حالت اخیر، سیستم آبیاری کاملا خودکار شده و با دادن اطلاعاتی به سیستم هوشمند، امکان برنامه ریزی و اطلاع از پارامترهای زیر از طریق تلفن همراه وجود دارد.

– اندازه گیری دمای هوا و رطوبت خاک
– اطلاع از تغییرات فشار آب داخل شبکه
– اطلاع از وضعیت فیلتراسیون
– اطلاع از قطعی برق، مشخصات ولتاژ و جریان مصرفی الکتروموتور، وضعیت پمپ، برخی خرابی های موتور پمپ
– تزریق کود
– خاموش و روشن کردن چاه و فرمان آبیاری در هر واحد آبیاری و تعیین زمان آبیاری
– امکان ثبت کلیه اطلاعات

در صورتی که طراحی سیستم آبیاری قطره ای بر اساس خودکار کردن کامل و کنترل از راه دور آن انجام شود، لازم است حسگرها و کنترل کننده هایی نظیر اندازه گیر رطوبت، دما، تشعشع، سرعت باد و شیرهای برقی به مجموعه اضافه گردد که این دستگاه ها، هزینه جهت بهره برداری دارد.

اما طراح سیستم آبیاری، با تغییر در موقعیت قطعاتی از زمین که در یک واحد آبیاری قرار می گیرند (همزمان آبیاری می شوند)، می تواند باعث شود که قطر لوله های اصلی (نسبت به شرایطی که بهره برداری از سیستم آبیاری، دستی انجام می شود)، کاهش چشمگیری پیدا می کند و از کل هزینه های اجرایی و بهره برداری از سیستم آبیاری قطره ای کاسته شود. در این صورت خودکار کردن و کنترل از راه دور سیستم، توجیه اقتصادی خواهد داشت.

 

نکات لازم در بهره برداری از سیستم آبیاری قطره ای

بهره برداری از سیستم آبیاری قطره ای در صورتی می تواند با موفقیت همراه باشد و بهره بردار بتواند آب را با کارایی بالا و راندمان آبیاری مطلوب استفاده کرده و به محصولی با کیفیت به دست یابد که نکات لازم را در بهره برداری از سیستم، رعایت کند.

هر چند طراحی، اجرا، و کیفیت لوازم نیز نقش اساسی و لازم را در موفقیت سیستم دارند ولی کافی نیستند. به عبارتی، تنها وجود یک سیستم آبیاری مجهز و پیشرفته، شرط کافی برای رسیدن به نتیجه مطلوب نیست، بلکه چگونگی راهبری و مدیریت آن نیز می تواند در نتیجه ای که بدست می آید تأثیر زیادی داشته باشد.

با فرض اینکه طراحی سیستم آبیاری، نکات اساسی و لازم را در طراحی در نظر داشته و طرح دقیقا با توجه به شرایط اقلیمی، محدودیت های آب وخاک، مشخصات گیاه، امکانات فنی موجود در منطقه، دانش بهره بردار و با رعایت مسائل هیدرولیکی تهیه شده و لوازم با کیفیت مناسب نیز در طرح استفاده شده است و اجرای طرح نیز برابر استانداردهای لازم می باشد، مبحث زیر ادامه پیدا کرد.

آبیاری قطره ای عبارتست از پخش آهسته آب بر سطح یا زیر خاک به صورت قطرات مجزا ، پیوسته ، جریان باریک یا اسپری ریز از طریق قطره چکا نها یی که در طول خط انتقال آب قرار دارند . آبیاری قطره ای دارای روشها و مفا هیم متعددی مانند آبیاری دریپ ، آبیاری زیر بستری ، آبیاری فواره ای و آبیاری اسپری است .

انواع سیستم های قطره ای:

آبیاری قطره ای ثقلی
آبیاری دریپ
آبیاری زیر بستری
آبیاری فواره ای ( بابلر )
آبیاری اسپری

مزایای سیستم آبیاری قطره ای

بالا بردن راندمان آبیاری در حدود 90%
فزایش رشد و عملکرد محصول
استفاده بهینه و موثر تر از آب موجود
کاهش خسارتهای ناشی از شوری
کاهش هزینه های کارگری
سهولت در انجام عملیات زراعی
محدود شدن رشد و تکثیر علفهای هرز
تسهیل در تامین کود و مواد شیمیایی برای گیاهان
کاهش یا نبود رواناب سطحی

ورود/ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
کد یکبار رمز خود را وارد کنید

رمز عبور خود را وارد نمایید
کد یکبار رمز خود را وارد کنید
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
لطفا کد یکبار رمز ارسال شده به ایمیل یا موبایل خود را وارد کنید
شما قبلا وارد شده اید